Thursday, September 24, 2009

Kenangan Syawal





Adik Arina , org nak ambik gambar pura-pura lipat baju


Angah n Achik - Achik takyah senyumla gigi kat depan takde tuu ...




No Comment



Comey jugak walaupon takde gigi dye ni



Abah,Hensemnye .......


Akhirnya,Selepas seminggu aku tak update blog ni baru dapat peluang balik,Biasalah,Banyak kerja. ye ke ??? Apapon kali ni aku kongsi beberapa gambar yang aku tangkap masa hari raya hari tuu... Biase je... Nothing Special la yang terjadi ... Bermula malam Syawal sampaila hari ni ... Raya keenam.Tapi, best la jugak coz dapat jumpa saudara-mara n sepupu-sepapak ni ... O.k , aku cerita sikit la kisah masa raya ni ...

Raya Pertama
Bangun pagi siap-siap lepas tu pegi sembahyang raya,Lepas balik makan-makan ngan keluarga.Nenek aku Rendang ngan Soto ... Well, Tiap-tiap tahun mesti ada soto sbb nenek aku ni org Johor,Suka sangatla soto ni walaupon aku tak suka,haha...Aku makan rendang je ... pastu pegi rumah nenek aku yang sorang lagi,jumpa la sepupu kat sana ... Borak-borak ngan sepupu aku sampai dekat maghrib.Dye cakap tentang skolah dye aku pulak cakap la tentang sekolah aku...Haha... Best borak ngan sepupu aku mesti berkait ngan Agama kalu dye cakap ... Kat sekolah dulu dye PRS (Pembimbing Rakan Sebaya) ... Cara dye cakap macam kaunselor ...
Pastu takde yang spcial sangat .... 000000 ....

Raya Kedua
Kawan-kawan datang rumah aku,tue je ... n Uncle aku dari Selangor baru balik kat rumah Tok aku ... 00000

Raya Ketiga
Time pagi kawan-kawan datang pastu ajak aku pegi rumah kawan-kawan aku yang laen , Beraya ... Petang sikit balik rumah tok aku lagi ... Ayah aku ada keje sikit kat sana , Tidur pon kat sana ... Asalnya nak balik malam tapi pukul 2 pagi tak selesai lagi keje tu ... So, tido je la kat sana ...

Raya Keempat
Balik dari rumah Tok aku lebih kurang pukul 12 tgh , Balik je mandi2 terus pegi Kota Bahru ... Pegi rumah Saudara Mara kat sana , alang-alang dah ada kat sana pegi la kat Wakaf Che Yeh ... Sepupu aku excited sangat nak baju bola... Ambik la kau baju bola yang tiruan punye ... hahaha ... Takpe , budak-budak ... Lepas je pegi Wakaf Che Yeh aku pegi rumah datuk sepupu kepada sepupu aku ... Aku sorang je yg bukan ahli keluarga kat situ coz masa balik dari KB masing-masing berpecah separu nak ke Hospital , Separuh ke Wakaf Che Yeh kemudian dari wakaf che yeh separuh nak balik separuh nak pegi umah org laen ... So.Akutepilih untuk naek kete pegi umah org laen tue... Balik rumah dah puuul 11 lebih... Letih ... 00000

Raya Kelima
Hari ni best bagi aku ... pagi-pagi lagi tut,tut ... Tgk2 msg dlam Handphone aku... Kawan aku ajak pegi jalan2 rumah cikgu2 SMKANI ... Aku pon pegi la stat pukul 8.30 lebih lagi Si Badrul datang ambik aku ngan kete dye ... Pastu pegi umah Ammar n Muiz ... Bawak dyeorg skali ... So , Kami teruskan misi ke rumah cikgu ... Pertama pegi rumah PK Hem ... Ustaz Azmy , nak pegi rumah ustaz Azmy ni sampai tersesat kami ... Payah sangat nak cari ... dahla hari tu Celcom ada masalah ... nak call cg pon susah ... Pendekkan cerita Best hari tu ... Ptg pegi kenduri rumah Adibah ... Dye kahwin , Eh tersilap ... Kakak dye yang kahwin ... Lepas pegi rumah D!bah pegi bandar jap...Ramai jugak la org... pastu rumah Muiz ... Then , tunggu teksi 6.30 nak balik ... Tiba2 Ustaz Yahya pon dtg ngan kete ... Dye pon ternampak la aku ngan Badrul tgh tunggu teksi ... Atas belas kasihan dye , Dye suruh aku ngan Badrul naek kete dye... aku pon naeklah ... Aku sampai kat rumah lebih kurang pukul & lebih ... Hari ni lebih letih ... 0000

Sekian


0 comments:

Post a Comment

 
Template by STR from Minima retouched by Nyahoo | ics - id | ADxMenu |