Wednesday, September 30, 2009

Petang Yang Mem'boringkan'

0 comments
Al-Kisah Hari Ini,

Hari ni aku pegi beli hadiah utk majlis jamuan pengawas Ahad nanti,beli yg mana patut kat bandar...Aku pegi ngan Badrul,Dbah n zawani. Aku ngan Badrul naek Bas,Wani n D!bah naek kete Mak D1bah...So,Tinggallah aku ngan Badrul naek Bas yg mnyeksakan tuu ... Arghh,Aku rasa dah serik naek Bas,Sesak,Lambat,Ramai Org...Macam-macam laa.Ni kali ke-3 atau ke-4 rasanya aku naek bas.Kali pertama ngan ke dua atau ketiga rasenye ok...

Kali ni terlalu sesak.Lps naek kat atas Bas tu,Kene berdiri lbih kurang 20 minit,lps tu barulah blh duduk.Nak tunggu sampai kat Bandar tuu...Fuhh.lambat.Sampai je kat bandar,terus ke pegi kat SMART CC (tmpat beli hadiah),D!bah ngan Wani dah ada kat situ...Sampai kat situ terus beli hadiah.Sambil tunggu kakak-kakak pekerja balut hadiah kat situ aku,Badru,Wani n D!bah pegi makan kat kedai sebelah SMART CC tuu...Order air je...Tapi aku ngan D!bah order Roti Canai Telur... (Idea D!bah) , So , kteorg makan-makan minum kat situ jap...Lps tu naek Econjaya jap...Aku beli bag skolah.dyeorg aku suruh ikut skali,tlg pilih bag aku.hehe...

Lepas beli bag tu.Kiteorg pon pegi la ambik hadiah tadi.Then,D!bah Col Mak dye suruh ambik dye ngan Wani ... Tinggallah Aku ngan Badrul yg kene tunggu Teksi.Bas tak Mau ...
Ok... Kepada semua Pembaca Blog ni ... Selamat Berjaya ...

Sekian ...

Monday, September 28, 2009

Post Tengah Malam

0 comments
Assalamualaikum kawan-kawan ...

Sekarang dah pukul 12 tgh malam,tapi aku masih depan PC , Sebenarnye tgh siapkan jadual pengawas.Dah dua kali aku buat jadual bertugas pengawas tapi dua kali jugak la yang hilang.Pening aku,kawan-kawan pengawas yang lain bukannya nak tolong buat.Asyik aku je, Dah terlanjur aku bercerita pasal pengawas ni,So,kita teruskan je la.Hari Ahad ni 4 November Badan Pengawas skolah aku (SMKA Nurul Ittifaq) akan adakan satu jamuan sempena Majlis Sambuatn Hari Raya,Majlis Perletakan Jawatan Pengawas form 5 n upper 6. Hari khamis sebelum tu akan diadakan satu Majlis Sambutan Hari Raya Peringkat Sekolah.Banyak la pulak jamuan makan ni. O.k,Hari Ahad yang lepas(semalam) dah berbincang nak makan apa ??? So,Hari ni bincang lagi ngan pengawas Form 4 n 5, Esk akan ada pulak perjumpaan untuk pengawas form 4 sahaja.Nak buat pembahagian tugas.Tadi aku pegi la jumpa cikgu pengawas,Bincang punyer bincang ada la beberapa aktiviti yang nak dilakukan. Kata sepakat telah dicapai (sedikit) tapi sekarang aku rasa letih pulak nak pikirkan pasal hal pengawas ni.Tapi,kadang-kadang,syok gak uruskan bende-bende macam ni ...

Konklusinya,Aku rasa letih,banyak sangat bende yang aku nak kene buat sekarang ni.So,Aku kene pandai-pandai la uruskan masa aku dgn sebaiknya.dah la Peperiksaan akhir tahu pon dah dekat.Aku mesti buktikan bahawa peperiksaan akhir tahun ni aku yang punyer... O.k ... Doakan kejayaan aku ...

Sekian ...

Saturday, September 26, 2009

Share

1 comments
Assalamualikum,

Haa,Malam-malam ni aku boring sangat,So,terfikikirlah nak update blog.Sebenarnya Nenek n Uncle Auntie aku datng kat rumah malam ni.sekarang dekat pukul 12 malam.Duk tgh bincang apa aku tak tahu la...Hahaha,Urusan orang tua.Tak baek campur tangan.Aku ni duk depan PC tgh layan blog-blog org laen.So,Aku nak kongsi sikit blog-blog yang aku layan malam ni .... Kalu ada masa bukak la blog-blog ni k ... ???

Blog nur Islam club Yang ni wajib bukak

Blog Aliah Umairah , blog dye ni lah yang aku buat post dulu ...

Blog ni blog tak tau la aku ... Cuma nama dye Natasha , Aku pon baru kenal gak ...


Tiga ni jela dulu aku promote ...

Ok ... Chaw dulu ...

Sekian ...

Thursday, September 24, 2009

Kenangan Syawal

0 comments




Adik Arina , org nak ambik gambar pura-pura lipat baju


Angah n Achik - Achik takyah senyumla gigi kat depan takde tuu ...




No Comment



Comey jugak walaupon takde gigi dye ni



Abah,Hensemnye .......


Akhirnya,Selepas seminggu aku tak update blog ni baru dapat peluang balik,Biasalah,Banyak kerja. ye ke ??? Apapon kali ni aku kongsi beberapa gambar yang aku tangkap masa hari raya hari tuu... Biase je... Nothing Special la yang terjadi ... Bermula malam Syawal sampaila hari ni ... Raya keenam.Tapi, best la jugak coz dapat jumpa saudara-mara n sepupu-sepapak ni ... O.k , aku cerita sikit la kisah masa raya ni ...

Raya Pertama
Bangun pagi siap-siap lepas tu pegi sembahyang raya,Lepas balik makan-makan ngan keluarga.Nenek aku Rendang ngan Soto ... Well, Tiap-tiap tahun mesti ada soto sbb nenek aku ni org Johor,Suka sangatla soto ni walaupon aku tak suka,haha...Aku makan rendang je ... pastu pegi rumah nenek aku yang sorang lagi,jumpa la sepupu kat sana ... Borak-borak ngan sepupu aku sampai dekat maghrib.Dye cakap tentang skolah dye aku pulak cakap la tentang sekolah aku...Haha... Best borak ngan sepupu aku mesti berkait ngan Agama kalu dye cakap ... Kat sekolah dulu dye PRS (Pembimbing Rakan Sebaya) ... Cara dye cakap macam kaunselor ...
Pastu takde yang spcial sangat .... 000000 ....

Raya Kedua
Kawan-kawan datang rumah aku,tue je ... n Uncle aku dari Selangor baru balik kat rumah Tok aku ... 00000

Raya Ketiga
Time pagi kawan-kawan datang pastu ajak aku pegi rumah kawan-kawan aku yang laen , Beraya ... Petang sikit balik rumah tok aku lagi ... Ayah aku ada keje sikit kat sana , Tidur pon kat sana ... Asalnya nak balik malam tapi pukul 2 pagi tak selesai lagi keje tu ... So, tido je la kat sana ...

Raya Keempat
Balik dari rumah Tok aku lebih kurang pukul 12 tgh , Balik je mandi2 terus pegi Kota Bahru ... Pegi rumah Saudara Mara kat sana , alang-alang dah ada kat sana pegi la kat Wakaf Che Yeh ... Sepupu aku excited sangat nak baju bola... Ambik la kau baju bola yang tiruan punye ... hahaha ... Takpe , budak-budak ... Lepas je pegi Wakaf Che Yeh aku pegi rumah datuk sepupu kepada sepupu aku ... Aku sorang je yg bukan ahli keluarga kat situ coz masa balik dari KB masing-masing berpecah separu nak ke Hospital , Separuh ke Wakaf Che Yeh kemudian dari wakaf che yeh separuh nak balik separuh nak pegi umah org laen ... So.Akutepilih untuk naek kete pegi umah org laen tue... Balik rumah dah puuul 11 lebih... Letih ... 00000

Raya Kelima
Hari ni best bagi aku ... pagi-pagi lagi tut,tut ... Tgk2 msg dlam Handphone aku... Kawan aku ajak pegi jalan2 rumah cikgu2 SMKANI ... Aku pon pegi la stat pukul 8.30 lebih lagi Si Badrul datang ambik aku ngan kete dye ... Pastu pegi umah Ammar n Muiz ... Bawak dyeorg skali ... So , Kami teruskan misi ke rumah cikgu ... Pertama pegi rumah PK Hem ... Ustaz Azmy , nak pegi rumah ustaz Azmy ni sampai tersesat kami ... Payah sangat nak cari ... dahla hari tu Celcom ada masalah ... nak call cg pon susah ... Pendekkan cerita Best hari tu ... Ptg pegi kenduri rumah Adibah ... Dye kahwin , Eh tersilap ... Kakak dye yang kahwin ... Lepas pegi rumah D!bah pegi bandar jap...Ramai jugak la org... pastu rumah Muiz ... Then , tunggu teksi 6.30 nak balik ... Tiba2 Ustaz Yahya pon dtg ngan kete ... Dye pon ternampak la aku ngan Badrul tgh tunggu teksi ... Atas belas kasihan dye , Dye suruh aku ngan Badrul naek kete dye... aku pon naeklah ... Aku sampai kat rumah lebih kurang pukul & lebih ... Hari ni lebih letih ... 0000

Sekian


Saturday, September 19, 2009

Hari Raya Penuh Makna

0 comments


Assalamualaikum


Apa khabar kawan-kawan,Hahh,Sedar tak sedar dah raya pon kite ari ni... macam tak caye je ... macam mana ngan korang semua,dah mandi ke belum ni ??? Bangun awal ke lewat ... Ana tak dapat nak bangun awal la ... Dah pukul 6 lebih baru bangun coz semalam tido lewat sangat kemas rumah ... Sapa suruh kemas lewat kan??? Semalam pukul lepas maghrib n Isyak aku duk ngadap PC sambil dengar takbir raya ... Sampai pukul 10 malam aku Boring sangat,So,Aku pon keluar rumah pegi jalan kat tepi jalan sorang2...Gelap ...Masa tu aku col kawan2 ucap Selamat Hari Raya ...

Dekat pukul 11 uncle n auntie aku balik . Borak-borak jap,Pastu aku , mak aku n ayah aku ... Stat kemas Rumah ... Dalam pukul 1 pagi kot kiteorg kemas rumah...habis2 pukul 4 pagi... Mak n Ayah aku awal sikit tido,Aku je sampai pukul 4 tu ...Pastu bangun pagi ni dengan ceria sikit... Pakai baju Raya Baru mestilah ceria kan???hahaha...Warna Hijau... Ada sape2 kat sini pakai warna hijau tak ??? Ada Jodoh kite ni ... hahaha .... Gurau je ...


Apapun nak ucapkan Selamat hari raya pada korang semua... Semua diberkati oleh Allah S.W.T ...


Sekian

Beberapa Jam Lagi

0 comments


Assalamualaikum


Yeay,Dah nak raya ni , Tinggal beberapa jam je lagi.Kalau ikut jam aku tinggal tak sampai sejam lagi nak Raya, Ikut Islam waktu pertukaran hari ialah Waktu Maghrib kan.So,sekarang dah pukul 6.24 petang ikut jam aku ... Tapi jam aku ni cepat hampir 10 minit , haha , Apa nak kata lagi sekarang ni ??? Selamat Hari Raya je la ... Lepas Raya ni aku nak jauhkan sikit diri aku dari PC ni... PC ni dah tak boleh jadi bini no-1 kene jadi no-2 ke atas coz aku nak buat buku pulak jadi bini no-1 ...

So , Terpaksalah aku ceraikan dulu PC ni ... Korang jadi saksi ek ???

Bismillahhirrahmannirahim ...

Ana Nik Mohd Adham menceraikan Komputer Ana PC Vista cap Acer dgn talak 4 ...

sah ???


Aelesailah sudah upacara ni ... Kesian kat PC ni jadi Janda pulak ... Takpe2... Kita Kahwin balik lepas exam ni ... hahaha ... Betul ke aku cerai ni ... Last2 ... Maen jugak ni ...




Friday, September 18, 2009

Maaf

0 comments


Assalamualaikum


Post kali hanya untuk kawanku ... Aku harap kamu sudi memafkan diriku ...
Aku tahu , Mungkin aku dah banyak kali ucap kalimah ni dgn kesalahan yang bebeza...
Tapi Harap Engkau sudi memafkan ku ...

Buat apa kita gaduh ??? rasanya sikitpun tidak berfaedah ... Hanya merosakkan hati ...
Memutuskan tali persahabatan...Tidak seperti Sunnah Nabi ... Allah S.W.T memaafkan org yang bertaubat tetapi kita sebagai insan biasa susah untuk menerima kemaafan ???

Sempena Aidil Fitri ini ... Kalau Boleh Tiada Perselisihan faham antara kita

Sekian ...




Ulil Amri

0 comments

Assalamualaikum Warahmatullah Warbarokatuh


Manis Bicara Indah Tutur Kata,
Lembutnya Lidah Mengata Nista,
Lidah Yang Tiada Bertulang Mengadu Domba,
Memfitnah sesama saudara,


Kata-kata kat atas tu hanya sebagai pembuka bicara ... Supaya kita beringat untuk menjaga lidah kita ... Hidup tak seindah fikiran , Mampu merancang tapi mungkin tidak dapat dilaksanakan ...

Ulil Amri , Pemimpin ... Saja je nak tulis tajuk cam tu , Dalam keasyikan Duniawi, Aku asyik berfikir, adakah aku perlu menerima jawatan itu atau tidak ... aku tak pasti ... Layakkah aku ... Aku rasa tidak ... Banyak lagi yang perlu aku pelajari, Aku tak layak untuk jawatan tersebut , Adakah aku perlu menolaknya, Bukan begitu menurut pengiraan keluargaku tapi hanyalah aku yang tahy diriku ... Jawatan itu tidak layak untukku ... Ia hanya menyeksakanku di Akhirat nanti ... Sampai sekarang aku masih berfikir ??? Adakah perlu atau tidak ... Sukar untukku membuat keputusan ...

Apapun ...
Hanya Allah S.W.T yang mempunyai jawapannya...




Thursday, September 17, 2009

Kad hari Raya

0 comments



Assalamualikum

Kepada Syafiqa Izzati ni nak balas kad raya yang bagi kat skolah tadi... Terima kasih byk2 la ye...Nak antar takut tak sempat...Ada lima keping lagi kat rumah ni... Semua kosong lagi... Nanti hari sabtu ni nak pegi post(InsyaAllah)... Kalu post sampai lewat pon takpe la...hehe... Untuk Cg Faridah satu... Kak Dibah satu, Sya Izz satu n Muizzuddin satu n satu lagi tak tau la sape yang bertuah tu ...

Sekian...

Wednesday, September 16, 2009

Sepetang di Alam Ini

0 comments
Assalamualaikum

Dalam meniti perjuangan hidup ni,byk sangat cabaran...Ada suka dan duka.Yang senang takkan mencari yang susah...Berat memang berat tapi inilah liku-liku kehidupan.Kadang-kadang hal yang kecil boleh dibesarkan , Apatah lagi yang besar boleh digoncangkan... Aku tidak pasti samaada perlu atau tidak kerana hidup ini banyak cabaran dan dugaannya...


Hari last exam,happy campur letih,happy sebab dah merdeka untu sementara waktu tapi letih sebab tadi sibuk kemas bilik pengawas.tambahan pulak.malam ni mesti lagi sibuk sebab nak kene siapkan jadual bertugas untuk pengawas.Cg nak tengok besok.Baru siap yang jaga kelas.Selamat berbuka puasa untuk semua.Dah nak masuk waktu berbuka ni...

Dibah : Ingat tukar bukan senget k... ???
Sya Izz : Rasanya bukan e-mel hok x ingat tapi password ,
sbb try buat byk kali doh guno e-mel tu
tapi x jadi sebelum mintak e-mel nga sya izz lagi...


Monday, September 14, 2009

Soutul Ittifaq di Medan Perjuangan

0 comments
Ni gambar lps buat prsembahan festival nasyid di SMKA Durian Guling




Ni gambar Fahmi atau dikenali sebagai Mek Pa @ Abg Tambo




Ni Abg Congga atau Amir bin Dato' Sauti

Mase ni lepas 'check out' hotel kat depan Pasar Payang




4 orang jejaka 'bukan' idaman' , Masa makan kat Medan Asataka



Hari ni tak tau nak post apa ??? So kongsi je la gamabar masa FEstival Nasyid Peringkat Negeri hari tu...










Saturday, September 12, 2009

Sedetik Keinsafan

0 comments


Asasalamualikum Warahmatullah Wabarokatuh


Tiba-tiba saje terlintas di hatiku,Berapa banyak masakah yang aku peruntukan untuk Dunia dan berapa banyak masa pula yang aku peruntukan untuk akhirat???Yang aku tahu,aku hanya buat apa yang wajib untuk akhirat dan aku buat banyak perkara untuk kemewahan Duniawi.Ini bukan diri yang aku inginkan.Aku ingainkan Dunia dan Akhirat,bukan hanya Dunia,Adakah aku selamanya akan terus begini?Dibuai kealpaan dunia ???

Aku Perlu Berubah !!! Aku Perlu Berubah !!! Aku Perlu Berubah !!! dan Aku perlu bertaubat ...
Ya Rabbi !!! Izinkanlah aku kembali padamu, Meski Mungkin Takkan Sempurna Aku Sebagai HambaMu...BERIKANLAH AKU KESEMPATAN WAKTU UNTUK KEMBALI PADAMU...
Ampunkanlah aku...

Selamatkan aku dari perhiasan dunia !!!

Shukran kepada kawanku atas semuanya ... Dan aku memohon maaf kepada semua jika terdapat silap dan salah ...





Today

0 comments


Assalamualikum kepada teman-teman semua,sekarang ni hampir pukul lapan malam.Aku tak pasti samaada tarawih atau tak aku malam ni , sebabnye aku sekarang ni sangat pening,rasa macam nak demam.Esok ujian BM n PSI, baru sikit ulang kaji.Arghh,kenapalah sekarang ni aku rasa macam ni.Entah-entah esok aku tak pegi sekolah pon tak tau la.Tapi kalu boleh aku taknak tinggal la sekolah time exam macam ni.

Tambahan pula,esok aku dah janji ngan kawan sepengawas aku untuk bagi senarai nama pengawas baru kat dyeorg esok untuk buat jadual.Cg Nordin(guru pengawas) nak buat perjumpaan hari khamis ni.sebab tu la kene siapkan jadual sebelum hari khamis ni...
Cg, I'll try my best ...


Nota Hope And Dream :

Dibah : hati-hati masa balik kat sini nanti...
Sya Izz : Melalut ape ngan serenehectic haaa???
Syieqa : Hari Khamis ni ada perjumpaan...
All Off You :kalau nak baca karya mengarut yang best bukak blog
wirajiwa,
Boleh tengok kat My Follower...








Friday, September 11, 2009

Appreciation

0 comments
video


Post kali ni KHAS untuk Sya Izz coz dah byk bantu tadi , Terimalah lagu ni yg bertajuk "Appreciation" ... just music (piano) ... kawan kak Dibah yg reka maenkan lagu ni. Umur dye sama ngan Sya Izz ... She Live In Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.
Aliah Umairah...
> Just Listen <

Utusan Hati : Dibah > Mintak Maaf kat kwn Dibah tu coz dah curi lagu dye...
Sya Izz > Dengar je walaupon lagu curi,tadi pegi jalan-jalan ke ???
Umai > Walaupon awk tak knl saye n awak tak bace pon post ni ,
Sy nak mintak maaf banyak-banyak coz dah curi karya awk ni ...

____________________________________________________________________


Sekarang pukul 6.30 ptg , wujudlah perasaan boring dalam diri aku. Teringat malam ni abang Adibah nak pegi India buat Medik,Rase macam naik je semangat untuk belajar,Tapi yg menaikkan semangat aku lagi Abg Umar (Ketua Pelajar SMKANI) dapat pegi Mesir and Kak Nik (Exco Pengawas) dapat pegi Jordan ... Yang aku tahu seorang lagi kakak Baiyinah(Kawanku n She also prefect) dapat pegi UK ... Wow , Bestnya dyeorg ni ... Tapi , Takpe ! satu hari aku pon akan ke sana, aku akan berjuang untuk dapat "straight A" in SPM next year...

Takbir !!!!!!!!!!!!!


Thursday, September 10, 2009

Hope And Dream

0 comments

Agaknye knpelah Hope And Dream tu,Biarlah ia menjadi rahsia dulu,apapun sekrg ni aku dah berjaya merubah wajah blog aku ni,termasuklah post yg dulu semua aku delete...Apa yang penting sekarang ni,aku nak berubah. Bulan puasa dah nak habis tapi aku masih belum dapat mengutip kemurnian bulan Ramadhan Al-Mubarak ni.

=====================================================================

Hari 11 September 2009,hari jumaat yg mulia. Lepas sahur tadi aku terus online,macam2 yg dah berlaku.Antaranya,aku dah tahu siapa SereneHectic yg menjadi misteri dlm blog Perfect Prefect tu.
hehe.Pastu adek-adek aku dapat baju raya baru.Aku dah lama beli kat KB Mall dulu.Adek aku buat tambahan...Aku??? Tak Kesahpon...
Sekian saje untu waktu ini...


Utusan Hati:// Sya Izz > Terima Kasih pasal tolong adham tadi...
Dibah >Gud luck for ur brother,sampaikan salam aku pada dye...
SereneHectic > I know you...

 
Template by STR from Minima retouched by Nyahoo | ics - id | ADxMenu |